2013-01-22 / 21:04:00
Rose petals
Från en riktigt härlig dag i september. Jag och Klara var lite busiga och lånade någons trappa och rosenbuske för att fotografera lite. Är riktigt foto sugen nu! Har inte fotograferat något sedan jag kom hem från Egypten. Jag skulle egentligen fotografera Klara idag, men det blev inget eftersom hon har blivit magsjuk, stackarn. Ska försöka ta och fota lite självpoträtt på torsdag istället. /L

2013-01-17 / 20:40:00
Portraits, floating market

 
Fyra porträtt från floatinngmarket, utanför Bangkok. Jag har mängder med mer, kameran gick verkligen på högvarv när jag var där där.

 

2013-01-10 / 22:23:00
Windy

 
Dessa bortglömda bilderna är från en blåsig och stormig tredje advent förra julen, alltså 2011. Mitt kusinbarn, Jolina sov över här och vi gick till stranden för att plocka snäckor, vi ritade, spelade bollibompa spel och bakade tryfflar. Jolina är så söt.
 
Har ni förresten märkt att jag börjat ladda upp större bilder på bloggen? Tyckte det blev fint, detta är ju trots allt en fotoblogg med bilderna i fokus. Nu måste jag gå och lägga mig, det har blivit alldeles för sent den senate tiden. Efter en veckas skola efter lovet känner jag mig döds trött. När jag väl ska sova ligger jag och grubblar över gymnasieval istället. Det känns som om det är det enda i mina tankar just nu.

 

2013-01-08 / 20:07:00
Wet hair

 


 
Från en fotografering med Klara. Har haft idéen med att fota i vatten väldigt länge nu, men det har inte blivit av förrän nu.
 
Skolan började idag efter lovet. Bara en till termin kvar att hålla ut sedan är hela grundskolan slut. Det känns helt sjukt att jag redan gått tio hela år på denna skolan. Gymnasievalet närmar sig bara mer och mer och jag har en sådan fruktansvärd beslutsångest. Vad ska jag välja?! Ekonomi? Naturestet? Någon av dessa lutar det mest åt nu iallafall. Om jag väljer naturestet vilket estetiskt ämne ska jag då välja? Åh detta blir svårt! Jag vill ha fotografering som ett induvidiellt val, jag vill ändå ha med fotograferingen och lära mig mer inom det ämnet även om jag inte går någon sådan linje.
 
 

2013-01-02 / 00:09:00
Årsresumé för 2012

Januari Detta året började riktigt bra. Natten mellan den första och andra januari åkte jag till Egypten. Bilden är från våran tur till Sinai berget som var bland det häftigaste jag har gjort! Hade verkligen en oförglömlig tid där uppe med beduinerna. Josef och Muhammed heter de två beduinerna på bilden.  
 
Februari I februari åkte jag och mamma till Stockholm och spenderade en helg där. Jag började leka mer med photoshop och lärde mig att göra surrialistiska bilder. Började också leka mer med ljuset på mina bilder. 
 
Mars Har nästan inga bilder här ifrån. Vet knappt vad jag hittade på. Mamma fyllde år och jag sov över med kompisar. Min fina lilla analoga kamera fick jag hem på posten.
April Jag och mamma åkte till Schweiz för att hälsa på släkt där. Jag fotograferade Linnea bland vitsipporna och jag gjorde två surrialistiska bilder till ett bild arbete.

MajJag konfirmerade mig och värmen kom ordentligt. Jag fotograferade en hel del denna månaden bland annat Klara framför det blommande äppelträdet.
 
Juni Sommarlovet kom. Den första bilden är från midsommar och den andra är från när jag och några kompisar cyklade till Linneas mormor och morfar och badade i deras badtunna. Den dagen var härlig, vi cyklade hem igen alldeles röda av solen. På kvällen grillade vi på stranden
 
Juli Regnbågen var jag ute och fotograferade ett antal gånger denna månaden och jag badade en hel del. Åkte också till Borås och sov där en natt, umgicks med kompisar och njöt av sommaren.
 
Augusti Jag fick ett pris i Varbergs fotomaraton för tredje året i rad, men den stora bilden. Jag fotograferade Jonna i skogen. En dag var det mängder med stjärnfall så då tog jag mamma och min kompis med hennes mamma och gick till stranden och satte oss med varsin solstol. Senare på kvällen tog vi också ett kvällsdopp.
 
September Jag fyllde år och mina kusinbarn kom på besök. Jag hängde också med mamma till skogen för att plocka svamp. Jag hade en hel del fotograferingar denna månaden.
 
Oktober Löven började ändra färg och Jag började blogga igen efter en för lång bloggpause. På höstlovet åkte jag och vännerna upp till Stockholm.
 
November Min farfar blev sjuk när han var i Thailand och skickades till Bangkok för en stor operation. Jag, min kusin, faster och pappa åkte till Bangkok och hälsade på honom. Trots att vi spenderade mycket tid på sjukhuset så hann vi med lite andra saker också, som att åka till floating market. I November fick jag också ett uppdrag att fotografera julkort som jag sen fick en liten slant för, vilket var roligt eftersom jag nästan aldrig gör några uppdrag förutom när mina kära vänner vill ha nya profilbilder, haha.
 
December Min familj bokade en restresa till Egypten två dagar innan vi åkte. Har inte skrivit något inlägg sen vi kom hem, men vi hade det jätte bra förutom att jag vaknade upp på julaftons morgon och började spy. Nästan hela julafton låg jag inne på rummet och mådde dåligt. Kanske inte det roligaste sättet att spendera julafton på... Vi tog en snorkeltur till en massa fina rev och fick se delfiner hoppa runt båten. Vi åkte också till Luxor och stannade vid massa tempel och konungarnas dal osv, riktigt häftigt!